Bruschetta af restebrød
BRUSCHETTA
Nybagt brød er virkelig lækkert. Surdejsbrød er for det meste stadigvæk lækkert på 2. og 3. dagen.. Men på et tidspunkt mister det sin glans, og selvom man så kan smide det en tur på brødristeren, kan det også blive trættende – og netop derfra har italianerne opfundet bruschetta.
Bruschetta er daggammelt brød, for det meste durum brød, som bliver toppet med lækkert fyld og bagt i ovnen. Det er utrolig nemt og hurtigt at lave, og det smager godt som tilbehør til de fleste retter. Eller bare som en lille frokost snack. Kombinationsmulighederne er uendelige, og man kan putte lige hvad man har lyst til på..
Idag lavede vi min yndlings – med tomat, løg, hvidløg, basilikum, olivenolie og parmesan.
Jeg skar 6 skiver af et flute med et par dage på bagen, det var et flute på 50/50 hvedemel/durum, super lækkert da det var nyt, men lidt kedeligt nu.
Skiverne blev toppet med mit fyld, som jeg lavede af:
- 2 store tomater
- 1/2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. god olivenolie
- Parmesan til at drysse på toppen
- Basilikum, til efter de har været i ovnen.
Jeg skar tomat og løg i små tern, pressede hvidløget, tilsatte olien, salt og peber også puttede jeg det ovenpå mine fluteskiver. Bagefter dryssede jeg revet parmesan på, også ind i ovnen på 200 grader i ca. 13 minutter. Tiden kan variere fra ovn til ovn
.
Jeg lavede en enkelt skive kun med parmesan til Augusta, min datter, da hun absolut ikke gider spise hverken tomat, løg eller hvidløg.
Da de kom ud af ovnen fik de et drys basilikum.
Vi fik frisk pasta med champignon/flødesovs til, drysset med pinjekerner, bacon og basilikum. Nemt og lækkert.
— Opskriften på vores lyse brød er genial til bruschetta, som kan findes HER, med udskift det stenformalede mel med durum for det perfekte italienske brød.