Sunde pandekager af grødrester
Havregrøds klat-/pandekager
De lækreste sunde og nemme pandekager – perfekte som snack til ungerne, på køreturen, til madpakken eller til weekendens morgenbord. De er mælkefri og sukkerfri.
De kan sagtens laves bare med havregryn, men jeg synes det fine ved dem er, at de kan laves på grødrester – rimelig meget ala klatkager.
Jeg plejer ikke at lave så mange af gangen, da jeg netop laver dem på grødrester, og der er for det meste ikke er mere tilbage end maks. 100 gram efter morgenmaden. Men man kan jo gange opskriften op.
Til ca. 6 stks bruger jeg:
- 100 gram (ca) havregrød. Kan udskiftes med 70 g havregryn og 30 g vand eller plantemælk.
- 2 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1/2 moden banan
- 1/2 dl plantemælk eller vand (jeg plejer at bruge havremælk)
- 2 spsk fint hakkede/malede mandler eller andre nødder (jeg plejer at male mandler til mandelmel i min minihakker – fordi min 1,5 årige spiser dem, og han kan endnu ikke tygge deciderede nøddestykker)
- 2 spsk kokosolie
Alle ingredienserne blandes og de bages på en pande med lidt kokosolie på middel varme. Man kan se ude i kanterne når de skal vendes, de får en fin lysebrun farve.
De kan serveres med friske bær, syltetøj eller bare som de er.
God bagelyst!